Wat we doen

Wandelcoaching

De kern van onze dienstverlening is coaching van leidinggevenden en bestuurders. Centraal bij coaching staat jouw persoonlijk vraagstuk wat zowel je professionele als je persoonlijk leven kan raken. The Greenbirds beschouwen de essentie van coaching als een gezamenlijke wandeling waarbij we jou in staat stellen om ruimte te creëren voor reflectie, zodat jouw zelfinzicht wordt vergroot en daarmee jouw handelingsperspectief om je persoonlijke en/of professionele effectiviteit en vitaliteit te kunnen vergroten. Jouw beweging, de natuur en het seizoen gebruiken als spiegel en inspiratiebron.

Praktijkervaring

“Een coach die op intuïtie werkt, niet (alleen) op basis van theoretische modellen en stappenplannen: dat heb ik nodig!” Zo begon mijn zoektocht naar coach en die tocht duurde niet lang. De klik was er meteen bij de eerste kennismaking. In Karen vond ik iemand die mijn wereld en mijn manier van denken goed kent en snapt omdat ze er zelf vandaan komt. Ze luistert, observeert en laat zo plannen en oefeningen ontstaan. Altijd een check of ik ergens voor in ben, onderzoekend en spiegelend. Door de te luisteren en te observeren, goede vragen te stellen weet zij de juiste diepte te pakken. Karen heeft me gewoon geweldig geholpen. Ja natuurlijk doe je het als ‘coachee’ uiteindelijk zelf maar een goede coach helpt je goed op weg. Wat ik erg fijn vond was dat de gesprekken, oefeningen en sessies eigenlijk altijd plaatsvonden tijdens lange wandelingen op verschillende plekken. Het helpt om los te komen van een werksetting en laat je geest vrijkomen. Kortom: Karen, heel veel dank. Je hebt me echt verder geholpen”

Arjen Doosje Programmadirecteur stikstof bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit18 oktober 2022

“Ik heb twee keer een coachingstraject bij Karen Hauber mogen lopen. En ik ben blij met de inzichten die ze me geeft. Hierdoor voel ik mij meer in balans, zowel zakelijk als privé. Karen is zeer betrokken als coach en speelt goed in op behoeften. Een bijzonder inspirerend iemand!”
– Judith Boomsma-Batenburg, Strategisch adviseur Gemeente Oegstgeest | Lid algemeen bestuur Hoogheemraadschap van Rijnland

“Joyce’s aanpak is intuïtief en praktisch. Ze voelt mensen snel aan en is resultaatgericht. Zo werkt ze naar een groeiend inzicht in automatische gedachten en patronen toe, leert ze de ander de regie in eigen hand te nemen en stress-signalen te herkennen en verbetert ze aan de hand van mindfulness het concentratie-vermogen, focus en een ontspannen werkhouding.”

Meer weten? Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

 

Advies en Sparring

Heb je behoefte aan een onafhankelijk sparring partner om jou (inhoudelijk) vraagstuk mee te bespiegelen en te zoeken naar oplossingen? Bijvoorbeeld over de aanpak of strategie van een groot ontwikkeltraject? Of het omgaan met de weerstand die bij je management team is ontstaan? Of worstel je met de vraag hoe je een beter functionerend managementteam kan krijgen? Tijdens een wandeling en met de natuur als spiegel, adviseren wij graag over persoonlijke en professionele verbeterprocessen. De uitgebreide en brede ervaring van de Greenbirds als manager, bestuurder ,mediator en coach komt daarbij goed van pas.

Voorbeeld

Een bestuurder komt met zijn Raad van Toezicht in zwaar weer terecht. Tijdens een wandeling door de duinen reflecteren we op de vraag wat er nodig is aan handelingsperspectief maar ook om zelf effectief te blijven.

Praktijkervaring

“Karen Hauber is geweldig als coach en adviseur: op de mens gericht zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen. En met ruimte voor humor, dat helpt relativeren.”
-Derk Eskes, Adviser big Cens-or en Cyber (voorheen directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid)

Meer weten? Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Workshops en leergang

The Green Birds biedt -in aansluiting op het seizoen- regelmatig workshops. Ook kunnen wij op maat workshops samenstellen. We gebruiken de natuur als Spiegel en inspiratiebron. Bij The Green Birds biedt een workshop altijd een combinatie van een stukje kennisoverdracht, reflectieve oefening en praktische handvatten.
De volgende thema’s worden zowel in workshops als leergang aangeboden:

• Hoe krijg ik ze mee? Omgaan met weerstand.
• Zelf -APK: Waar sta ik/hoe gaat ’t en hoe verder?
• DE Manager als coach. Hoe geef ik als manager coachend Leiderschap vorm?

Praktijkervaring

“Na de workshop De manager als Coach heb ik concrete handvatten om effectief te schakelen tussen beiden rollen. Ga ik meteen mee aan het werk. Karen is een inspirerende, kundige en praktische coach/trainster. Veel geleerd, ook over mijzelf  in een ochtend.”
-Manager Gemeente Den Haag

Meer weten? Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

(Wandel)Retraites 

Wat gebeurt er met je als je een aantal dagen lang in alle eenvoud trekt door de woestijn van Marokko? Wat vertelt de stilte jou? Wat raakt jou aan in de schoonheid van het oneindige landschap? Retraite betekent letterlijk terugtrekken, een stap terug om tot rust te komen, alles te overzien en met hernieuwde inspiratie verder te kunnen gaan. Basiselementen zijn dan ook: wandelen, stilte, meditatie, mindfulness oefening en reflectie in de natuur.
De zilte zeelucht of de oneindigheid van de Marokkaanse woestijn geven je in combinatie met deskundige begeleiding bij reflectieve oefening hernieuwde inspiratie en frisse energie om jouw reis weer voort te zetten.

Open inschrijvingen

Marokko

Twee keer per jaar organiseert Karen samen met Bachir Filali van Argan Travel nomadische reizen naar Marokko. De reizen naar Marokko zijn ontstaan vanuit vriendschap en uitgegroeid tot een terugkerende unieke reisformule. Een combinatie van het unieke landschap, de eenvoud van het nomadische leven en de reflectieve/fysieke oefening maken het altijd weer een onvergetelijke ervaring.

I.v.m. Covid-19 zijn de retraites tot nader bericht uitgesteld. De nieuwe data worden, zodra bekend, hier gepubliceerd.

Executive (stilte) retraite Scheveningen

Een vrijdag aan het strand van Scheveningen gericht op ont-moeten en inspiratie, reflectie en ontspanning.
Oefeningen worden aangereikt om ook na deze dag snel terug naar de staat van ontspanning te komen.
Deze dag kent een afwisseling van lichte energetische fysieke oefening, meditatie, (stilte)wandeling door de duinen, en speedcoaching en het aanbod van enkele opdrachten ter inspiratie en een heerlijke lunch.

RESULTAAT: ERVAREN EIGEN KRACHT & POTENTIE EN MOGELIJKHEDEN, VERTREK NAAR MEER MOEITELOOS WERKEN.

De schoonheid van de duinen, de zilte zeelucht , de oneindige horizon en de professionele begeleiding geven je inspiratie en inzicht en om weer een volgende stap in je werk te kunnen zetten.
Maximale groepsgrootte : 8 personen
Doelgroep: leidinggevenden, Managers

Maatwerk:

Executive Retraite Scheveningen Individueel

Op basis van uw specifieke coachingsvraag wordt een programma op maat voor uw samengesteld. Dit dagdeel kent een afwisseling van coaching, ademhalingsoefening en beweging.

RESULTAAT: ERVAREN EIGEN KRACHT & POTENTIE EN MOGELIJKHEDEN, VERTREK NAAR MEER MOEITELOOS WERKEN.
DOELGROEP: LEIDINGGEVENDEN, MANAGERS , BESTUURDERS
LOCATIE: SCHEVENINGSE DUINEN & STRAND
KOSTEN: 750 EURO EXCL. BTW (INCL. LUNCH & DRANK)

Executive Retraite Scheveningen voor Management-Teams

Of het nu gaat om teamontwikkeling of het weer als team uit een impasse komen; The Greenbirds kan in gesprek met u een programma aanbieden, waar hernieuwde energie , verbinding en inspiratie de uitkomst zal zijn.

RESULTAAT: ERVAREN EIGEN KRACHT & POTENTIE, INZICHT IN KANSEN EN MOGELIJKHEDEN, GEVOEL VAN ONDERLINGE VERBINDING EN VERDIEPTE KENNISMAKING

KOSTEN: MAATWERK/VRAAG EEN VRIJBLIJVEND INTAKE GESPREK AAN

Executive Retraite Marokko (Zuid Sahara of Atlas)

Een nieuw team, of tijd voor een frisse doorstart? Tijdens een gezamenlijk avontuur creëert u een mooie basis voor een meer moeiteloze & Succesvolle samenwerking. De ervaren coaches zorgen ervoor dat een waardevolle uitwisseling ontstaat waardoor u elkaars dromen, drijfveren, kwaliteiten op een natuurlijke manier leert kennen.

RESULTAAT: ERVAREN EIGEN KRACHT & POTENTIE, INZICHT IN KANSEN EN MOGELIJKHEDEN, GEVOEL VAN ONDERLINGE VERBINDING EN VERDIEPTE KENNISMAKING OP DRIJFVEREN, KWALITEITEN

KOSTEN: MAATWERK/VRAAG EEN VRIJBLIJVEND INTAKE GESPREK AAN

Praktijkervaring

“Bijzondere dag op het Scheveningse strand gehad. De eindige horizon heb ik als krachtig beeld en gevoel meegenomen; het gevoel dat eigenlijk alles mogelijk is, ik mijn ruimte meer ga pakken. De begeleiding van Karen Hauber en Joyce Kool was inspirerend en kundig; de meditatie, ademhalingsoefeningen aan de branding en persoonlijke opdrachten. Erg fijn om ook uitgenodigd een dag niet sociaal en stil te zijn, dat geeft zoveel rust en ruimte.”

Meer weten? Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Bewustwording is de eerste stap naar verdere ontwikkeling….

Karen Hauber e.a.

Walk as you are kissing the Earth with your feet

Thick Nhat Hanh

Mindfulness helps you to come home to the present. And every time you go there and recognise the condition of happiness, happiness will come.

Thick Nhat Hanh

Dezelfde begrippen gebruiken betekent niet dat je elkaar begrijpt

Karen Hauber e.a.

Ken u zelve voordat u de ander probeert te kennen

Karen Hauber e.a.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en maak kans op een gratis online training: