Over The Green Birds

Executive coaching door ervaringsdeskundige

The Green Birds is een netwerk van bevlogen en ervaren coaches die sterk is zijn in het stellen van vragen die de kern raken, je te spiegelen en te confronteren op een wijze die krachtig is, inspireert en tegelijkertijd mild is. Door onze brede werkervaring herkennen we jouw werkcontext en vraagstukken gemakkelijk, komen we snel tot de kern van jouw zaak vraagstuk en kunnen we je inspireren met onze kennis en ervaring.

Al meer dan 20 jaar lopen wij rond in organisaties; als trainer, als coach, als adviseur, als leidinggevende, als bestuurder en collega. We hebben veel gezien, meegemaakt en ontdekt. Wij kennen de diepte van de dilemma’s die je als leidinggevende kunt hebben. Binnen de muren van een organisatie ervaren wij het als een uitdaging om energiek en helder van geest en in een wakkere staat van zijn te blijven.

Visie: executive coaching met de kracht van de natuur

Wij menen dat regelmatige bezinning en verstilling nodig is om het goede te kunnen blijven doen, jezelf te blijven ontwikkelen en energie en plezier in je werk te houden. De natuur werkt als een katalysator bij reflectie en bezinning: ze verfrist, versterkt, versnelt en verrijkt je inzicht. De natuur werkt als een oplader. Wij nemen je mee naar natuurgebieden waar je je waarschijnlijk buiten je vertrouwde omgeving begeeft. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en een nieuwe horizon ontdekken. Andere positieve aspecten van de natuur zijn:

•  Zelf belonende activiteiten zoals bewegen, genereren gemakkelijk een optimistisch gevoel. Dit optimistische gevoel kan later weer worden opgeroepen. Ook in de hersenen is dat hetzelfde positieve effect waar te nemen, zo blijkt uit onderzoek;

• De extra opname van zuurstof die je krijgt door in de natuur te bewegen vitaliseert;

• De natuur in combinatie met beweging maakt ruimte voor reflectie en helder -denken;

• De natuur helpt je stil te worden, waardoor je beter in staat bent te luisteren naar je innerlijke gevoel;

• Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt makkelijker ruimte voor stilte en overpeinzingen. Het blijkt daardoor makkelijker gevoelige onderwerpen aan te snijden;

• Ten slotte biedt de natuur oneindig veel mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in je bewustzijnsproces.

Wij werken vanuit de overtuiging dat je, waar je ook gaat, altijd jezelf meeneemt. Dat betekent voor ons dat jij in je totaliteit het vertrek- en eindpunt bent voor alles wat je doet; voor het mentale, fysieke en emotionele deel. The Green Birds werkt daarom ook met de helende, rustieke en inspirerende kracht van de natuur. Ook technieken als meditatie, ademhaling en mindfulness oefeningen gebruiken we om snel ruimte en verdiept inzicht te creëren. Zo ben je snel in staat jezelf op te laden als dat nodig is. The Green Birds inspireert je met onze begeleiding in de natuur. The Green Birds vitaliseert je door beweging, reflectie en inspiratie.

Praktijkervaring verlies

“Karen is een zeer deskundige coach die heel goed aanvoelde welke instrumenten zij kon inzetten die bij mij werkten zodat ik weer verder kwam in mijn proces van afscheid nemen en rouwverwerking. Zij kan vanuit het vertrouwen dat ze opbouwt de ander stappen laten zetten die buiten iemands comfort zone liggen. Ik heb haar ervaren als een fijne coach die weet wat ze doet. Dank je wel voor je begeleiding de afgelopen maanden.”

Thysia Verburg, Coach, binnenkort NOBCO geaccrediteerd | Partner van BONVUE oa Interim manager via BONVUE | Teamleider a.i. Sociaal team Amstelveen en Aalsmeer | Eigenaar Thies CCiM
10 juli 2019

Stoelen buiten in kring

Jij bepaalt de aanpak

Wij werken niet vanuit een blauwdruk. Ieder van ons heeft een schatkist aan ervaring, methoden, technieken en instrumenten beschikbaar. Om je reis verder goed te kunnen voorzetten, krijg je bij ons altijd een combinatie van relevante kennis, inzicht over jezelf en je mogelijkheden en praktische tools en handvatten mee waarmee je in staat blijft jezelf in je kracht je houden.

Met een brede intake en kennismaking aan het begin en ijkmomenten tijdens de reis bepalen we welke manier van werk het best aansluit bij jouw vraagstuk en fase .

Ons werkterrein: specialist in kruispunten

Bij vraagstukken op de volgende terreinen kun je bij ons uitstekend terecht:
Loopbaanvraagstukken: Waar sta ik nu? Waar en hoe maak ik het nu verschil? Heb ik een dieper verlangen of roeping? Welke beweging stappen wil ik maken? Welke stappen kan ik en wil ik zetten?

• Professionele effectiviteit: hoe ben ik als manager/bestuurder succesvol en hoe kan ik mijzelf daarbij meer moeiteloos in mijn kracht zetten/houden?
• Professionele vitaliteit: hoe kan ik stress hanteren en blijf of word ik (weer) energiek en succesvol?
• Persoonlijk en professioneel leiderschap: hoe zorg ik ervoor dat ikzelf in staat ben en blijf een goed en succesvol leven te leiden?
• Professionele en persoonlijke groei: wat zijn mijn diepe verlangens, wensen en benodigde kwaliteiten. Welke stappen moet ik zetten en wat is daarvoor nodig?
• Sturen op – en procesinrichting van – organisatieontwikkeling: welke mogelijkheden heb ik en welke passen mij het beste? Hoe ga ik om met weerstand, krijg ik medewerking? Hoe zorg ik voor effectieve procesinrichting en houd ik zelf de regie?
• Omgaan met weerstand: hoe krijg ik mensen mee? Hoe ga ik om met geëscaleerde werkverhoudingen?
• Strategische vraagstukken: hoe zorg ik voor versteviging van mijn/onze positie?
• Hoe kunnen we in ons (management)team prestaties verbeteren en talenten beter benutten?

Meer weten? Schrijf je in of neem contact op.

Bewustwording is de eerste stap naar verdere ontwikkeling….

Karen Hauber e.a.

Walk as you are kissing the Earth with your feet

Thick Nhat Hanh

Mindfulness helps you to come home tot he present. And every time you go there and recognise the condition of happiness, happiness will come.

Thick Nhat Hanh

Dezelfde begrippen gebruiken betekent niet dat je elkaar begrijpt

Karen Hauber e.a.

Ken u zelve voordat u de ander probeert te kennen

Karen Hauber e.a.